Kjente hopphester

Det er noe meget spesielt med hester som hopper. Det ser utrolig vakkert ut, rett og slett. Utallige hester har nådd helt til toppen gjennom tidene, mange av dem blir fortsatt diskutert den dagen i dag.

Mange å nevne, ingen å glemme

En av disse er Desert Orchid, som vant det meste av konkurranser i Storbritannia på slutten av 80-tallet. Så har man Hickstead, en flott varmblods Hollender som tilhørte Torie Pines og klubben Ashland Stables. Hickstead ble født i 1996 og rakk å tjene inn vanvittige tretti millioner kroner før han døde brått i 2011. Hickstead vant utmerkelsen som verdens beste hest i 2010, og fortsatte å imponere helt frem til sin sørgelige død.

Milton er en annen historisk hingst som fikk utrolig mye oppmerksomhet på 90-tallet. Med den verdenskjente rytteren John Whitaker vant Milton flere seire i verdenscupen og samlet inn godt over ti millioner norske kroner i premiepenger til eierne i løpet av sin karriere. Ninja La Silla er kanskje mindre kjent, men med den svenske rytteren Rolf-Göran Bengtsson bak «spakene» er den fortsatt flott å se på. Det samme kan dessverre ikke sies om Stroller, en ponni fra England som banet seg vei til toppen og var med på de olympiske lekene i 1968.