Hesteridning og rideklær

Hesteridning har vært en populær sport i flere tusen år, og det er mange grunner til at denne fantastiske sporten har holdt seg så populær. Sporten handler ikke kun om god trening – den handler også om å bli kjent med de store, vakre, mystiske dyrene. Hester er sterke og nydelige dyr, og de skal ha en stor del av æren for hvorfor så mange forelsker seg i hesteridning. Mange overser også de fysiske sidene ved sporten, selv om man sitter så er det nemlig veldig god trening for hele kroppen. Hesteridning bidrar til å trene kondisjon samt mange store muskelgrupper.

Hvis man ønsker å starte med denne sporten er det imidlertid en del man må ta i betraktning – det er ikke bare til å hoppe opp på hesten og sette i gang. Det finnes blant annet mange regler dersom hesten skal ut i trafikken.

De rette klærne

Hva du har på deg er veldig viktig og kan ha mye å si på både komfort og prestasjon. Selv om det er fullt mulig å ri i normale klær, er det anbefalt å gå til anskaffelse av noen ordentlige rideklær. Rideklær inkluderer bukser som er spesielt laget for å være komfortable mens du sitter på en hest i bevegelse, og de er laget for å sitte som støpt på kroppen. Det er også viktig å ha gode sko eller ridestøvler, de fester seg nemlig godt i stigbøylene. Det er også viktig å ha en god ridehjelm – den kan redde deg hvis du faller.

Hvis du ønsker å starte med hesteridning er det noen forhåndsregler du må ta. Hvis du har bestemt deg for at dette er en sport du ønsker å starte med og du har lest deg opp på temaet er det på tide å begynne å forberede deg. Et viktig første steg er å skaffe de riktige klærne og det riktige utstyret. Å ha dette kan forbedre både komforten din og tryggheten din mens du sitter på hesteryggen.