Vinteren er en flott sesong for ridning, så lenge du har kledd seg selv og hesten riktig. Det kreves gode forberedelser før sin første vintersesong, og det lønner seg å starte tidlig. Her har vi noen tips for deg som er ny til riding om vinteren.

For rytteren

Riktige klær er viktig uansett sesong, men spesielt om vinteren. Lange turer i vintervær kan fort bli kaldt dersom du ikke har tykk pels eller en god jakke som kan beskytte deg mot de harde minusgradene.

Riktige klær

Under hjelmen anbefaler vi et tynt pannebånd laget av det myke stoffet bambus. Det kan bli trangt under hjelmen, og ull kan fort begynne å klø.

På hendene trenger vi noen store termohansker, men de må også ha godt grep. Se etter hansker med isolerende foring og ruglete stoff i håndflaten og mellom fingrene. Du burde også bevege mye på fingrene dine når du rir.

Føttene dine trenger god beskyttelse i stallen om vinteren. Solide og sikre sko som verken sklir eller ødelegger mobilitet i anklene er viktig. På lik linje som fingrene dine burde du bevege mye på tærne dine. Dersom du sitter stille med føttene dine i minusgrader og hopper av hesten vil du få en ubehagelig overraskelse.

For resten av kroppen anbefaler vi klær som isolerer og puster godt, samtidig som du ikke mister for mye av mobiliteten din. Om vinteren er det viktig å tenke funksjonalitet fremfor å være moteriktig.

For hesten din

Selv om hesten har tykk pels som kan beskytte mot kulden trenger vi fortsatt å passe på. Dersom dette er din først vinter i stallen har du nok ikke din egen hest, og noen andre har ansvaret for å passe på at hesten ikke blir for kald. Likevel er det viktig at du som rytter passer på at hesten har det bra under vintersesongen.