EM Banehopp Aachen

Nå er det sannelig ikke mange ukene igjen til Europamesterskapet i banehopping for hester settes i gang i Tyskland. Turen går til Aachen, en vakker spa-by på grensa til Nederland, og mesterskapet skytes i gang den 11. August. Ett Europamesterskap i banehopping for hest er en veldig spesiell begivenhet for alle som er glade i de firebeinte, majestetiske dyrene. Hit kommer ulike hingster fra hele Europa, for å konkurrere om gull i hele fem ulike ridedisipliner. Ja, det er første gang i historien at hele fem ulike disipliner vil settes i gang på ett og samme sted.

Alt er klart til årets store begivenhet i banehopp

Det er nøyaktig 44 år siden det aller første mesterskapet for banehopp ble skutt i gang, og det vågale programmet har nok noe med dette å gjøre. Banehopp, dressur, reining, kjøring og voltige står på menyen, og spa-byen ved Tysklands vestlige grenser er allerede klar for å ta imot utallige turister. Dressurkonkurransen forventes å tiltrekke seg flest tilskuere, med plass til hele førti tusen mennesker på tribunene i hovedstadion. Det er fortsatt usikkert hvilke kjente hester som vil komme til Aachen, siden påmeldingen ikke helt er klar, men det er rimelig klart at både Valegro, Undercover, Damon Hill NRW og Vagabond de la Pomme vil finne veien til den tyske byen.

Både hjemmefavoritter og utfordrerne er klare

Helen Langehanenberg er en av favorittene, siden hun vil ri på hjemmebane. Edward Gal er også å finne på toppen av oddslistene, mens fjorårets vinner Charlotte Dujardin vil prøve å gjenta suksessen fra Lyon. EM i banehopp lover å bli en meget spennende konkurranse, med utallige flotte hester og de aller beste europeiske rytterne. FEI, det sentrale forbundet for hestesport, har lovet oss et vakkert arrangement med god infrastruktur og et bredt utvalg av både sitte- og ståplasser. Ikke gå glipp av årets store begivenhet i hestesportens verden – ta turen ned til Tyskland og følg med på de vakreste, raskeste og best dresserte hestene kjempe om de prestisjefulle medaljene.